Eindhoven profiteert van verlies NAC en pakt periodetitel

Ger
15 februari 2016, 22:02   Bijgewerkt: 15 februari 2016, 22:26

FC Eindhoven heeft de derde periodetitel in de Jupiler League binnen. De Brabanders wonnen thuis ruim van FC Oss en zagen de noodzakelijke puzzelstukjes in de overige wedstrijden allemaal op de juiste plaats vallen. Concurrent NAC Breda greep door een nederlaag bij FC Emmen naast de periodeprijs.

Eindhoven kwam tegen Oss in de 36ste minuut op voorsprong via Tom Boere. Die score bleef lang intact in het Jan Louwers Stadion. De slotfase was echter verrassend doelpuntrijk. Door treffers van Jari Vandeputte, Gervane Kastaneer en Roald van Hout liep de thuisploeg uit naar een royale 4-0 zege. Eindhoven voegt zich bij FC Volendam en Sparta Rotterdam, die eerder een periodetitel pakten. De drie clubs zijn daarmee zeker van deelname aan de play-offs om promotie.

{image[308124][left-half][]}NAC had voorafgaand aan deze speelronde de beste papieren om de periode te winnen, maar het bezoek aan Emmen werd zonder punten afgesloten. Marnix Kolder tekende tien minuten na de hervatting voor het enige doelpunt. NAC sloot het duel uiteindelijk met een man minder af. Kenny van der Weg kreeg een kwartier voor tijd een directe rode kaart voor een wilde tackle. NAC zakte naast het mislopen van de periodetitel ook nog eens naar de vierde plaats van de reguliere ranglijst. FC Eindhoven is nu de nieuwe nummer drie. De provinciegenoot verzamelde na 25 duels één puntje meer.

Naast NAC hadden ook Jong PSV en Jong Ajax een periodetitel voor Eindhoven kunnen voorkomen, maar beide jeugdteams lieten eveneens punten liggen. De beloften van de landskampioen verloren bij Sparta: 1-0. Door de uitslag blijft de equipe uit Rotterdam ruim aan kop in de Jupiler League. Jong Ajax sloot voor eigen publiek op een 2-2 gelijkspel af tegen Go Ahead Eagles.

VVV Venlo deed goede zaken in de reguliere competitie. De Limburgse ploeg won thuis met 3-0 van FC Dordrecht en verstevigde zo de tweede plaats

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen