Over de grens: wat opviel in het buitenland

15 februari 2016, 18:07

Het was weer genieten geblazen, in het afgelopen voetbalweekend. Vooral in Camp Nou ontvouwde zich een heerlijk voetbalfeest, waarbij met name de penalty van Lionel Messi en Luis Suarez geniaal was. Maar ook in de andere landen gebeurde er weer ontzettend veel. FCUpdate.nl pikt, zoals op iedere maandagmiddag, de meest opvallende zaken eruit. We kijken onder meer naar een waanzinnige comeback en (het einde van) indrukwekkende reeksen.

De tandem-penalty

{image[308106][right-half][]}Is het huidige FC Barcelona het beste elftal aller tijden? Dat is een vraag die absoluut gerechtvaardigd is. Het Catalaanse sterrenensemble geeft dit seizoen weer een potje voetbalshows weg, het is gewoon niet normaal meer. Zondagavond was het weer zover: Celta de Vigo werd met een tennisscore (6-1) opzij gedrukt in Camp Nou en de wijze waarop dit gebeurde was werkelijk ongelofelijk. Van de vrije trap van Lionel Messi en de '[a,http://www.fcupdate.nl/video/11339/neymar-vermaakt-fans-met-lekkere-sombrero/,_blank,sombrero]' van Neymar tot de hattrick van Suarez en de [a,http://www.fcupdate.nl/video/11335/messi-en-suarez-kiezen-voor-geweldige-cruijff-olsen-penalty/,_blank,geniale penalty], het was weer genieten. Over de strafschop zal men nog lang napraten. Messi kon zijn driehonderdste competitietreffer maken, maar legde de bal opzij en stelde Suarez daarmee in staat om te scoren. Het deed meteen denken aan de [a,http://www.fcupdate.nl/video/11337/terug-naar-1982-de-penalty-van-cruijff-en-olsen/,_blank,penalty] van Johan Cruijff en Jesper Olsen in 1982, maar het gebeurde nog vaker. Er wordt gezegd dat de Noord-Ieren Danny Blanchflower en Jimmy McIlroy de eersten waren op 1 mei 1957 ([a,https://www.youtube.com/watch?v=cIzJk_LkxQM,_blank,video]). De Belgen Rik Coppens en Andre Piters deden het kunstje op 5 juni 1957 ([a,https://www.youtube.com/watch?v=hFk0xqO4VkU,_blank,video]). [a,http://,_blank,Hier] wordt echter geclaimd dat Bas Paauwe op 4 mei 1944 de primeur had, toen hij mede-Feyenoorder Gerard Kuppen bediende.

Gekkenwerk bij Villa-Liverpool

{image[308117][left-half][]}Het duel tussen Aston Villa en Liverpool sprong door vier verschillende redenen in het oog. Ten eerste werd het in Birmingham 0-6 voor de bezoekende topclub. Daarnaast reisde Steve Ladgrove, een Villa-fan uit Australië, maar liefst 25 uur om de grootste thuisnederlaag in de clubgeschiedenis bij te wonen. "Ik ben toch blij dat ik er bij was", zei de man uit Melbourne na afloop. Wat ook opvallend was, was dat Villa-verdediger Joleon Lescott vlak na de blamage een foto van een peperdure auto op Twitter plaatste. Dat werd hem logischerwijs niet in dank afgenomen door de fans. Tot slot werd Divock Origi na zijn doelpunt vol op de mond gekust door een supporter van Liverpool. Hoewel het op onderstaande foto niet helemaal te zien is, is de reactie van de aanvaller op Twitter wel mooi.

Welbeck is back

{image[308118][right-half][]}Het was zonder twijfel de wedstrijd van het weekend: de clash tussen Arsenal en Leicester City. De bezoekers, die aan een sensationeel seizoen bezig zijn in de Premier League, stevenden lange tijd af op een nieuwe stunt. Dankzij een benutte penalty van Jamie Vardy stond de revelatie bij rust met 0-1 voor in Londen. In de tweede helft ging het, met een man minder, echter mis voor The Foxes. Uitgerekend Danny Welbeck, die sinds april 2015 buitenspel stond wegens een zware knieblessure, maakte in de blessuretijd het verschil. Een prachtig moment voor de aanvaller en ook een gevalletje loon naar werken. "Dit geeft een schitterend gevoel. Het was een moeilijke en lange periode voor mij, maar ik ben altijd positief gebleven. Zo zie je maar weer: hard werken betaalt zich uiteindelijk wel uit", sprak Welbeck, die zijn shirt uitdeed na zijn goal en vol vreugde in het publiek sprong. Het blijft dom om je shirt uit te trekken, maar de pechvogel die eindelijk weer eens kan lachen heeft het verdiend.

De comeback van het jaar

In Australië vond afgelopen weekend een knotsgekke wedstrijd plaats. Gold Coast City FC zorgde voor de comeback van het jaar, door met 6-8 te winnen bij Holland Park. Alleen de uitslag is al bijzonder, maar het feit dat deze tot stand kwam na een 6-1 achterstand maakt het nóg gekker. In de 63ste minuut stond deze tussenstand nog op de borden. Onder aanvoering van Lyndon Dykes, die vier keer wist te scoren als invaller, werd het tij op miraculeuze wijze gekeerd. Bekijk hier de beelden.

Reeksen

{image[305441][left-half][]}De topploegen in de Europese competities zetten dit seizoen ongelofelijke series neer. Maar aan alles komt een einde, weten ze bijvoorbeeld bij Paris Saint Germain, Olympiakos en Napoli. PSG liep na zestien overwinningen (in alle officiële competities) weer eens een keer averij op, in het thuisduel met Lille OSC (0-0). Olympiakos was 26 duels ongeslagen in de Griekse Super League, maar ging in de uitwedstrijd tegen AEK Athene (1-0) weer eens ten onder. Dat was op 5 april voor het laatst gebeurd. Napoli moest na acht overwinningen op rij haar meerdere erkennen in Juventus (1-0), dat op haar beurt weer een zegereeks heeft van vijftien competitiewedstrijden. Barcelona is ondertussen al dertig officiële duels ongeslagen. In Servië loopt Rode Ster Belgrado overigens al 24 wedstrijden rond zonder nederlaag. De laatste negentien duels werden in winst omgezet door de club uit de Servische hoofdstad.

Door: Koen Jans

[photo,95794,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen