Kluivert over Oranje: "Jonge spelers kunnen het nog niet"

15 februari 2016, 11:45

Patrick Kluivert was onderdeel van de technische staf van het Nederlands elftal dat hoge ogen wist te gooien op het WK 2014 in Brazilië. Ruim anderhalf jaar na het succes op de mondiale titelstrijd ziet de voormalig topschutter van Oranje dat de nationale ploeg flink afgegleden is. Het EK 2016 in Frankrijk werd niet eens gehaald door de ploeg van bondscoach Danny Blind

"Het is triest, aangezien het WK in Brazilië een groot succes voor ons was. Iedereen was toen enorm blij, maar wat er daarna gebeurd is... Ik weet het niet", zegt Kluivert op de FIFA-website over de Oranje-ellende. "Het is bijna dezelfde groep spelers, maar EK-plaatsing zat er niet eens in. Misschien hebben we te veel gepiekt op het WK. Het ziet er ook naar uit dat er sprake is van een gebrek aan ervaring."

Kluivert is benieuwd naar de komende periode bij het Nederlands elftal. "Er moet een manier gevonden worden om de oude garde te vervangen. We hebben genoeg spelers die het verschil kunnen maken, maar de jonge jongens moeten nog meer ervaring opdoen. Ze kunnen de last nog niet dragen. Ze hebben ook wel ervaren spelers nodig aan hun zijde", weet Kluivert.

Een van de spelers naar wie dan gekeken wordt, is Memphis Depay. "Hij is een speler met veel kwaliteiten. Die heeft hij nog steeds, ook al zit hij even in een mindere fase. Het is een kwestie van vertrouwen. Hij heeft ook tijd nodig gehad om te wennen aan alles bij Manchester United", benadrukt Kluivert, die positief blijft. "Hij komt er wel en zal in de toekomst belangrijk worden voor het Nederlands elftal."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen