Wegvallen Maduro cruciaal: "De balans was weg"

14 februari 2016, 15:40

Het was eigenlijk hét sleutelmoment van de wedstrijd tussen FC Groningen en Ajax: het uitvallen van Hedwiges Maduro. Toen de routinier het veld vlak na de theepauze moest verlaten wegens kuitklachten, was Groningen niet meer bij machte om de Ajacieden af te stoppen. Goals van Anwar El Ghazi en Lasse Schöne (penalty) zorgden voor een Amsterdamse 1-2 overwinning.

Richard Liesveld

Richard Liesveld

FCUpdate.nl vroeg Maduro of hij vond dat in deze wedstrijd perfect zichtbaar was op welke fronten hij van waarde is voor Groningen. "Dat denk ik wel", antwoordde hij. "Ik zakte veel uit, kwam vaak vrij en was veel in balbezit, waardoor we aan het voetballen kwamen. Het is alleen jammer dat we de gecreëerde kansen niet af wisten te maken", aldus de middenvelder, die meerdere keren voor een fraaie opening zorgde op het middenveld.

De klassieke voetbalwet trad weer in werking: als je ze zelf niet maakt, dan vallen ze aan de andere kant. "Het ontbrak vooral aan scherpte bij de tegendoelpunten", zag Maduro vanaf de kant. "Het is echt zonde hoe we de goals hebben weggegeven."

Waar had Maduro precies last van, waardoor hij gewisseld moest worden? "Ik had kramp, net onder mijn kuit", geeft de speler in kwestie aan. "Ik probeerde in de tweede helft door te spelen, maar het kon echt niet meer. Soms gaat kramp weg, maar mijn kuit liep helemaal vol. Je kan er niks aan doen, dat is erg zuur. Ik baal hier stevig van, want het ging lekker", besluit de 31-jarige spelmaker uit Almere, die 18-voudig international van Oranje is.

[photo,95740,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen