Sparta en VVV winnen ruim, NAC thuis niet langs MVV

12 februari 2016, 22:21

Koploper Sparta Rotterdam en nummer drie VVV Venlo hebben allebei een ruime zege geboekt in de Jupiler League. Ze wonnen vrijdag met 0-3 bij respectievelijk Achilles '29 en Go Ahead Eagles. NAC Breda, de nummer twee van de ranglijst en koploper in de derde periode, leed op eigen veld puntenverlies tegen MVV: 1-1.

Sparta leidde in Groesbeek binnen twintig minuten al met 0-2 bij Achilles '29. Loris Brogno bracht de Rotterdamse club in de achtste minuut op voorsprong, met zijn twintigste goal van het seizoen verdubbelde Thomas Verhaar twaalf minuten later de marge. Robert Klaasen bepaalde in de 58ste minuut de eindscore op 0-3. Vito van Crooij (2) en Leandro Resida maakten de doelpunten voor VVV in de uitwedstrijd tegen Go Ahead.

NAC Breda keek in de thuiswedstrijd tegen MVV al binnen drie minuten tegen een 0-1 achterstand aan. Emrullah Güvenç verraste keeper Jelle ten Rouwelaar in de derde minuut met een schot vanaf de rand van het penaltygebied. NAC zocht in de eerste helft nadrukkelijk naar de gelijkmaker, maar het zat niet mee in de afwerking. Zo werd de bal tot twee keer toe van de lijn gehaald. Zes minuten na de rust had de thuisclub wel succes, Joey Suk tekende in de rebound voor de gelijkmaker. NAC bleef daarna de betere ploeg, maar kwam niet meer tot scoren. Winteraanwinst Kevin van Diermen was in de 75ste minuut met een schot op de lat het dichtst bij de 2-1. Even later kreeg NAC'er Mats Seuntjes zijn tweede gele kaart wegens een schwalbe in het strafschopgebied.

Met een wedstrijd minder gespeeld heeft Sparta nu een voorsprong van negen punten op de concurrentie. De Kasteelheren gaan met 55 punten aan kop in de Jupiler League. NAC zag VVV op gelijke hoogte komen. Beide teams hebben 46 punten. NAC kan komende maandag op visite bij FC Emmen wel de winst van de derde periode veiligstellen. Het deelt de koppositie met Sparta, maar die club heeft al een periodetitel op zak. FC Eindhoven is de voornaamste concurrent van NAC in de strijd om de periodieke prijs. Dat team heeft twee punten minder dan de provinciegenoot. Eindhoven won vrijdag met 1-2 bij Almere City FC. Anthony van den Hurk maakte in de tachtigste minuut de winnende treffer. Later in de slotfase miste hij uit een strafschop de kans op 1-3. Eindhoven, dat maandag FC Oss ontvangt, is met 44 punten de nummer vier van de Jupiler League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen