Bayern-directeur boos op Verbeek: "Dit hoort niet"

11 februari 2016, 13:25

Matthias Sammer, de sportief directeur van Bayern München, is niet blij met de uitlatingen van VfL Bochum-coach Gertjan Verbeek over Arjen Robben. Laatstgenoemde kreeg woensdag in de onderlinge bekerwedstrijd na een overtreding van Jan Simunek, die de dader een rode kaart opleverde, een strafschop toegekend. Volgens Verbeek maakte Robben echter een schwalbe.

"Robben zoekt het been op en laat zich gewoon vallen. Het is een overduidelijke schwalbe. Het was geen strafschop en dus ook geen rode kaart", mopperde Verbeek. "Ik ben Nederlander en ik schaam me, maar zo kennen we Robben."

Sammer kan niet lachen om de uitlatingen van Verbeek. "Over de rode kaart kan je nog discussiëren, maar de uitspraken van de heer Verbeek vind ik ongelooflijk", aldus Sammer tegen SID. "Dat je Arjen Robben als coach van de tegenpartij zo bekritiseert en ook persoonlijk wordt, dat hoort niet."

Sammer snapt best dat Verbeek boos is, aangezien zijn ploeg nu driedubbel bestraft is (penalty, rood en schorsing). "Maar je mag nooit zo over een speler praten als hij heeft gedaan. Hij heeft een voorbeeldfunctie als trainer", aldus Sammer. "Ik heb Arjen als één van de meest eerlijke professionals leren kennen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen