Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Gestopte Boulahrouz: "Wil jonge jongens begeleiden"

Gestopte Boulahrouz: "Wil jonge jongens begeleiden"

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

11 februari 2016 – Het hing al een tijdje in de lucht, zeker omdat hij al een half jaar zonder club zat, maar Khalid Boulahrouz heeft definitief een punt achter zijn carrière gezet. Dat laat de 35-voudig international weten in een interview met Helden. Boulahrouz speelde voor onder meer Hamburger SV, Chelsea en Feyenoord.

Boulahrouz acht de tijd rijp om te stoppen. "Ik heb al die jaren in een tunnel geleefd, die af en toe best wel donker was. Dit is wat ik vanaf toen ik vier jaar oud was dag in dag uit heb gedaan. Ik hield niet van voetbal, ik was obsessed van voetbal. Ik heb er zoveel energie in gestoken, er mentaal zo voor moeten vechten. Tot vorig seizoen heb ik dat volgehouden. Maar op een gegeven moment ebde die obsessie langzaam weg."

"Ik ben ook niet klaar met het spelletje zelf, maar met het leven eromheen", verduidelijkt de 34-jarige oud-verdediger. "Het reizen, de hotelkamers, alles wat erbij komt kijken. Met de tijd zijn andere dingen voor mij belangrijker geworden, zoals mijn kinderen. Ook zonder voetbal, ben ik een gelukkig mens. Ik had de mogelijkheden om in Italië of India te voetballen, maar dat wilde ik niet. Ik wilde het niet ten koste van alles."

Plannen voor de toekomst heeft Boulahrouz al. "Ik wil jonge jongens gaan begeleiden. De laatste jaren heb ik gemerkt dat jonge voetballers niet alles uit hun carrière halen. Dat komt vaak door een verkeerde levensstijl, verkeerde gedachten, door verkeerde vrienden of geld.  Dat waren jongens die genoeg kwaliteiten hadden, zelfs meer dan ik, om betaald voetbal te halen, maar die niet precies wisten welke koers ze moesten varen."

De voormalig Oranje-international, actief op twee WK's en twee EK's, legt uit wat hij precies voor ogen heeft: "Ik vind het belangrijk dat talenten het maximale uit hun carrière halen. Ik wil dat ze doorbreken in plaats van afbreken. Of dat nou bij Groningen is of in het buitenland. Uiteindelijk moeten ze met een goed gevoel hun carrière afsluiten. En niet achteraf kunnen zeggen: had ik maar dit of dat gedaan. Ik ben voorzichtig begonnen met het adviseren en begeleiden van jongens. Ik wil ze laten zien wat je ervoor moet doen en laten." Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

CLAIM 5 KEER EEN
FREEBET VAN €10,00! Meld je aan

Reacties

gerelateerd