Van Eijden geeft tekst en uitleg en hoopt op respect

10 februari 2016, 17:32

Tot verbazing van vriend en vijand keerde Rens van Eijden deze week weer terug op het trainingsveld van NEC. De centrale verdediger zou deze winter een transfer naar Rusland maken, maar deze ketste door plotselinge aanvullende eisen van Dinamo Moskou af. Er zat zodoende niets anders op dan terugkeren naar NEC, dat met Dario Dumic al een vervanger in huis had gehaald.

"Het is wel vertrouwd om weer terug te komen", zegt een nog steeds wat verbouwereerde Van Eijden voor de camera van Voetbal International. De 27-jarige Brabander onderging na medische tests in Rusland een oogoperatie. "Het was een hele kleine ingreep, maar ik ben blij dat het gebeurd is. Ze hebben een heel klein, miezerig oogprobleem geconstateerd, dat is door middel van lasertherapie behandeld. Dat had echter niets te maken met het afketsen van de transfer."

Wat was dan wel de reden? "Om heel eerlijk te zijn weet ik de reden daarvoor niet", antwoordt Van Eijden op deze vraag. "Mijn vermoeden is dat ze daar financiële of bestuurlijke problemen hebben. Dat zorgde voor vertraging en daarom had ik niet meer het goede gevoel. Ik heb toen zelf de knoop doorgehakt."

Of Van Eijden weer aan spelen toe zal komen bij NEC, vindt hij lastig te voorspellen. "Maar ik heb hier 6,5 jaar gespeeld, dus ik ga er vanuit dat ik met respect behandeld word. Ook al baal ik van het afketsen van de transfer. NEC had er een mooie som aan over kunnen houden."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen