Gouden trio helpt Dortmund naar halve finales beker

9 februari 2016, 22:39   Bijgewerkt: 10 februari 2016, 14:10

Na Werder Bremen is Borussia Dortmund de tweede club geworden die een ticket voor de halve finales van de DFB Pokal heeft bemachtigd. De Duitse topclub was vanavond (dinsdag) mede dankzij een uitstekende eerste helft met 1-3 te sterk voor VfB Stuttgart in de kwartfinale van het toernooi. Voor de bezoekers waren sterkhouders Marco Reus, Pierre-Emerick Aubameyang en Henrikh Mkhitaryan trefzeker.

Dortmund wist dat het een zwaar avondje tegemoet ging in de Mercedes-Benz Arena. Stuttgart is de laatste weken namelijk prima in vorm, nadat het aanvankelijk een moeilijke eerste seizoenshelft kende. De ploeg wist de laatste vier duels in de Bundesliga allemaal in een zege om te zetten. Dortmund was dus gewaarschuwd en schoot uitstekend uit de startblokken. Marco Reus zette al na vijf minuten de 0-1 op het scorebord, door na een uitstekende aanval de bal in het dak van het doel te schieten.

Zodoende begon Dortmund voortvarend, maar het antwoord van de thuisploeg liet niet lang op zich wachten. In de 21ste minuut schoot Lukas Rupp de gelijkmaker tegen de touwen, nadat hij de bal voor zijn voeten zag komen na een sliding van Mats Hummels. Dortmund, dat in de eerste helft maar liefst 74 procent balbezit had, kwam niet veel later weer op voorsprong. Spits Pierre-Emerick Aubameyang, die dit seizoen in bloedvorm steekt, vuurde tien minuten later hard raak in de korte hoek. Vervolgens bleef de bekerwedstrijd lang zonder goals, maar in de extra tijd van de tweede helft schoot Henrikh Mkhitaryan de bezoekers definitief in veilige haven. De spelmaker tikte op aangeven van Aubameyang simpel de 1-3 in het doel.

De formatie van Thomas Tuchel hoopt dit seizoen de Duitse beker weer eens te winnen, nadat hij de afgelopen twee seizoenen de verliezend finalist was.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen