Robben blij met rentree Ribéry: "Hij is hard nodig"

8 februari 2016, 15:58

In aanloop naar het DFB Pokal-duel met het VfL Bochum van trainer Gertjan Verbeek heeft Franck Ribéry weer meegedaan aan de groepstraining van Bayern München. Dat vindt Arjen Robben, een collega-vleugelaanvaller, een goede zaak.

Het was de eerste keer dat Ribéry weer volledig mee kon trainen met Bayern. "Het is mooi dat hij weer terug is", zegt Robben tegen het officiële videokanaal van de Duitse recordkampioen over de teruggekeerde Fransman. "We hebben hem hard nodig, zeker omdat er een aantal mooie maanden aankomt", aldus de aanvoerder van het Nederlands elftal. Ribéry lag meer dan een maand uit de roulatie wegens een dijbeenblessure. Vlak voor deze kwetsuur was hij teruggekeerd van een enkelblessure, die hem negen maanden aan de kant hield.

Hoewel Bochum de nummer vijf van de Tweede Bundesliga is en Bayern daarom zwaar de favoriet is in het bekerduel van komende woensdag, wil Robben niets weten van onderschatting. "Het wordt een lastige wedstrijd. We moeten uitkijken voor die ploeg. Bochum is Bundesliga-waardig, waardoor we het niet over een eerstedivisionist hoeven te hebben. We zijn gewaarschuwd en moeten flink gefocust zijn", besluit Robben.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen