Fenerbahçe kansloos ondanks rake penalty Van Persie

5 februari 2016, 21:01

De ongeslagen reeks van Fenerbahçe in de Turkse Super Lig is voorbij. De ploeg van coach Vítor Pereira ging vrijdag in de uitwedstrijd tegen Antalyaspor met 4-2 onderuit. De laatste nederlaag van Fenerbahçe in de competitie dateerde van 27 september 2015, toen Besiktas met 3-2 te sterk was.

Samuel Eto'o was de grote man bij Antalyaspor. De routinier uit Kameroen opende in de veertigste minuut de score en verrichtte het voorbereidende werk bij de 3-0 van Jean Makoun in de 56ste minuut. Danilo had in de 54ste minuut al voor de 2-0 getekend. Bruno Alves deed in de slotfase iets terug voor Fenerbahçe, waar Robin van Persie slechts invaller was. De Nederlandse spits kwam direct na rust binnen de lijnen bij de grootmacht uit Istanbul en benutte in de zesde minuut van de extra tijd een penalty. Daarmee bepaalde hij de eindscore op 4-2. Sakib Aytac had Antalyaspor vlak daarvoor op 4-1 gebracht.

Met 46 punten uit twintig wedstrijden is Fenerbahçe nog wel de koploper in de Turkse competitie. De ploeg heeft een voorsprong van vijf punten op nummer twee Besiktas, maar dat team speelde maar liefst drie duels minder. Antalyaspor klimt door de winst naar een gedeelde tiende plek.