Van Eijden blijft toch bij NEC: "Onredelijke eisen"

4 februari 2016, 20:25

Rens van Eijden blijft toch bij NEC. De 27-jarige verdediger zou de Nijmeegse club afgelopen transferperiode verruilen voor Dinamo Moskou, maar NEC meldt donderdag via de officiële kanalen dat de overgang niet doorgaat. Dit omdat de Russische club ineens met aanvullende eisen kwam.

Op vrijdag 15 januari werd bekendgemaakt dat Van Eijden NEC zou verlaten om bij Dinamo Moskou aan de slag te gaan. "NEC en Rens van Eijden hebben vervolgens aan alle overeengekomen eisen en criteria voldaan - inclusief twee positieve medische keuringen - die Dinamo Moskou stelde aan zowel NEC als de speler, om zo te komen tot een definitieve transfer", klinkt het in een verklaring van NEC.

"In de laatste fase van de afwikkeling van de transfer zijn echter door Dinamo Moskou zowel aan NEC als aan Van Eijden onverwachte, aanvullende en in onze ogen onredelijke eisen en verzoeken gesteld. In goed overleg tussen NEC en Van Eijden is besloten dat we niet aan deze eisen en verzoeken kunnen en willen voldoen", vervolgt NEC.

"NEC en Van Eijden zijn zich bewust van de consequenties van het niet doorgaan van deze transfer, zowel op sportief als op financieel gebied. De aankomende dagen zullen Rens van Eijden en NEC zich beraden over de mogelijkheden en de toekomst van Van Eijden", besluit NEC. De promovendus had met Dario Dumic al een vervanger voor Van Eijden binnengehaald. De Deen werd overgenomen van Brøndby IF en speelde al drie duels voor NEC.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen