"Vejinovic is in de kou gezet door politie en justitie"

2 februari 2016, 09:16

De advocaat van Marko Vejinovic en diens vrouw Sophie vindt het betreurenswaardig hoe politie en justitie zijn omgegaan met de zaak rond hun cliënt. De middenvelder van Feyenoord werd afgelopen weekend in eigen huis, in het bijzijn van zijn vrouw, met de dood bedreigd. "Mijn cliënten zijn in de kou gezet en voelen zich nu voor de tweede keer slachtoffer. Ze zijn er kapot van", zegt Vito Shukrula namens zijn cliënten in De Telegraaf.

"Politie en justitie hebben heel raar gehandeld. Inadequaat", stelt de advocaat in de ochtendkrant. "Ze hadden keihard moeten ingrijpen, maar laten de gearresteerde jongens nu wegkomen met het verhaal dat het maar een grapje was. Dat zal ze wel zijn ingefluisterd door hun advocaat. Ze schreeuwen altijd hard van de toren dat er keihard moet worden ingegrepen in dit soort situaties, maar nu er een bekende voetballer zwaar is bedreigd, gaan ze mee in het verhaal van die hooligans. Ze hadden ze drie dagen binnen moeten houden en stevig aan de tand moeten voelen. Want dit is verre van een grap, dit is enorm binnengekomen bij Marko en Sophie", benadrukt Shukrula.

Daar laat de advocaat het niet bij. "Als je bekend bent in Nederland, moet je het kennelijk maar pikken. Ik denk dat ze het niet serieus nemen. Nu zijn ze voor de tweede keer slachtoffer. Ze dienen echter beschermd te worden. Die gasten liepen na een paar uur weer lachend het politiebureau uit. Daar zitten mijn cliënten mee. Ik hoop, dat er alsnog ingegrepen wordt, want dit maakt mensen kapot. Dit is nog maar het topje van de ijsberg, want in de voetballerij gebeurt nog veel meer. Er heerst een doofpotcultuur. Het is schokkend."

De familie Vejinovic heeft nog niets gehoord over een eventuele vervolging van de daders.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen