Over de grens: wat opviel in het buitenland

1 februari 2016, 15:46   Bijgewerkt: 1 februari 2016, 17:33

Het is weer maandagmiddag, tijd dus voor de vaste rubriek waarin we terugblikken op het buitenlandse voetbalweekend. FCUpdate.nl pikt weer de meest opvallende zaken eruit. Met een grandioze prestatie van een superster, een middelvingertje, een gouden basisdebuut en het einde van een lange doelpuntendroogte, maar niet van een flinke portie sarcasme.

Wat een geweldenaar

{image[307725][right-half][]}Cristiano Ronaldo blijft, seizoen na seizoen, maar gas geven. De Portugese superster van Real Madrid was afgelopen zondag tot drie keer tot trefzeker in de met 6-0 gewonnen wedstrijd tegen Espanyol en staat daarom alweer op negentien doelpunten in de Primera División. Omdat Ronaldo ook al elf Champions League-goals achter zijn naam heeft staan, heeft de Portugees voor de zevende keer in zeven seizoenen de barrière van dertig doelpunten doorbroken. De buitenaardse prestaties van Ronaldo en Lionel Messi beginnen bijna normaal te worden, maar met dit soort statistieken sta je toch wel weer even stil bij hun ongelofelijke staat van dienst. Wát een goede voetballers. Overigens is Ronaldo niet de eerste speler op de Europese die de dertig dit seizoen gepasseerd is. Luis Suarez van rivaal FC Barcelona ging hem eerder deze week al voor.

De middelvinger van Mancini

{image[307734][left-half][]}Milaan kleurde zondagavond rood-zwart. AC Milan wist stadsgenoot en aartsrivaal Internazionale in de Derby della Madonnina met 3-0 over de knie te leggen. Het leidde tot veel frustraties bij Roberto Mancini. De keuzeheer van Inter feliciteerde de tegenstander met haar optreden en de zege, maar fileerde de dienstdoende arbitrage. Scheidsrechter Antonio Damato en zijn assistenten leverden volgens Mancini een onacceptabele wanprestatie. "Hij kent de regels blijkbaar niet." Door zijn misbaar en woede richting het arbitrale trio werd Mancini naar de tribunes gestuurd. Toen de Milan-fans vervolgens allemaal nare dingen naar hem riepen, stak hij bovendien zijn middelvinger op (video) naar het thuispubliek. Daar draaide de trainer van Inter na afloop overigens niet omheen. "Ja, dat geef ik wel toe. Ik verliet de dug-out en toen werd ik flink beledigd. Die mensen horen niet thuis in een stadion", aldus Mancini, die mogelijk geschorst wordt wegens zijn gebaar.

Lekker Lexy!

{image[307736][right-half][]}In de categorie 'debuteren in de basis doe je zo': Lex Immers. De aanvallende middenvelder, die in de tweede seizoenshelft door Feyenoord verhuurd wordt aan Cardiff City, beleefde een glansrijk eerste basisoptreden voor zijn werkgever uit Wales. De Hagenaar maakte na een uur spelen de 1-2 in het uitduel met Huddersfield Town, dat uiteindelijk met 2-3 verslagen werd door Cardiff. Immers, die afgelopen week op de website van de Championship-club als een fervent darter werd gepresenteerd, is dus meteen van waarde voor zijn nieuwe club. Zo goed als zijn start in Wales is, zo slecht gaat het met zijn eigenlijke werkgever Feyenoord. Een slechte keuze van de Rotterdammers, of is dat meteen weer te opportunistisch gedacht? Het is in ieder geval leuk voor Immers, die overigens wel eens mooiere en moeilijkere doelpunten gemaakt heeft in zijn carrière.

Bezweert Hazard de vloek?

{image[307110][left-half][]}Eden Hazard was vorig seizoen zonder twijfel de beste speler van de Premier League. Dat bleek wel uit de prijzen en onderscheidingen die de Belgische aanvaller aaneen wist te rijgen. Het contrast met het huidige seizoen is echter enorm. 'Hij kan het voetballen toch niet ineens verleerd zijn?', vroegen veel mensen zich af in Engeland. Afgelopen weekend maakte de Rode Duivel eindelijk einde aan een ellenlange doelpuntendroogte. Na 273 dagen zonder enige productiviteit was Hazard trefzeker in het FA Cup-treffen met Milton Keynes Dons (1-5 winst). Komt er nu een einde aan een lange periode met veel spot en sarcasme op social media? Waarschijnlijk niet, omdat de Belg 'slechts' een penalty wist te benutten en hij 'slechts' tegen een League One-club wist te scoren. We zullen zien hoe het de komende tijd zal gaan met Hazard, die op 3 mei voor het laatst trefzeker was, in de Premier League-wedstrijd tegen Crystal Palace. Dat was 32 (!) wedstrijden geleden. In de twee vorige seizoenen maakte hij er veertien, nu staat de teller na twintig optredens nog op nul in competitieverband.

Door: Koen Jans

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen