Oscar helpt Hiddink met hattrick verder in FA Cup

Ger
31 januari 2016, 19:04

Guus Hiddink heeft met Chelsea op eenvoudige wijze gewonnen in de vierde ronde van de FA Cup. De Nederlandse interim-manager zag de Londenaren ruim winnen op bezoek bij Championship-club Milton Keynes Dons: 1-5.

Met drie doelpunten was Oscar de grote man bij Chelsea. De Braziliaan produceerde al zijn treffers in de eerste helft. Na zijn openingsgoal tekende Darren Potter nog wel voor de 1-1. In de tweede helft liep Chelsea verder uit via een benutte penalty van Eden Hazard en een doelpunt van voormalig Vitessenaar Bertrand Traoré.

Everton plaatste zich ten koste van Carlisle United, uitkomend in de League Two, voor de achtste finales: 0-3. In de tweede minuut opende ex-PSV'er Arouna Koné al de score en Aaron Lennon verdubbelde de voorsprong in de veertiende minuut. Na de pauze legde Ross Barkley de eindstand vast.