Invaller Konoplyanka stelt zege Sevilla veilig

31 januari 2016, 14:49

In de subtop van de Spaanse competitie heeft Sevilla prima zaken gedaan. Het won thuis met 3-1 van Levante en nam daardoor de vijfde plaats op de ranglijst weer over van Athletic de Bilbao.

Bilbao won zaterdag met 0-1 bij Getafe en was Sevilla daardoor even gepasseerd, door de thuiszege op Levante zijn de verhoudingen weer hersteld. Heel eenvoudig had Sevilla het niet met de hekkensluiter van de Primera Division. Kevin Gameiro (foto) opende al in de eerste minuut de score en na een treffer van Vicente Iborra leek de thuisploeg de buit kort na rust binnen te hebben, maar Levante bleef erin geloven. Het kwam terug tot 2-1 en ging voor de gelijkmaker, maar invaller Evgen Konoplyanka stelde de drie punten veilig voor Sevilla. De aanvaller uit Oekraïne, overgekomen van Dnjepr, maakte tien minuten voor tijd de beslissende 3-1.

De achterstand van Sevilla op Villarreal, dat vierde staat, is nog altijd fors: acht punten.