Anderlecht klopt Sint Truiden, Marseille en Lille gelijk

29 januari 2016, 23:32

Anderlecht houdt de druk op KAA Gent in de Belgische titelstrijd. De grootmacht uit Brussel was vanavond (vrijdag) met 1-2 te sterk voor Sint Truiden, dat twaalfde staat in de Belgische Pro League. In Frankrijk knokte Olympique Marseille zich op eigen veld met tien man naar een punt tegen OSC Lille: 1-1.

Anderlecht begon uitstekend aan de uitwedstrijd tegen Sint Truiden en greep al na twee minuten de leiding op vreemde bodem. Toptalent Youri Tielemans verzilverde in die minuut een strafschop en zette de ploeg van Besnik Hasi daardoor al snel op voorsprong. Door een goal van Ruben kwam de thuisploeg twintig minuten later nog terug in het duel, maar dankij een goal van Idrissa Sylla in de 84ste minuut stapte Anderlecht met de drie punten van het veld. De achterstand van Anderlecht op Gent bedraagt twee punten, maar de regerend kampioen heeft nog wel een duel tegoed.

Net als vijf dagen geleden tegen Olympique Lyon heeft Marseille ook tegen Lille met 1-1 gelijkgespeeld. Antoine Rabillard redde in blessuretijd een punt voor de thuisploeg, door in extremis de 1-1 te scoren. Marseille, dat zonder Karim Rekik, aantrad, speelde op dat moment al met tien man door de rode kaart van Abdelaziz Barrada. Namens Lille was Sebastien Corchia trefzeker.