Gouden wissel bezorgt Roda JC zege op Utrecht

28 januari 2016, 20:26   Bijgewerkt: 28 januari 2016, 20:33

Maecky Ngombo kan voorlopig niet stuk bij de supporters van Roda JC. De speler uit de eigen jeugdopleiding van de Limburgers zorgde donderdagavond voor het winnende doelpunt tegen FC Utrecht: 1-0.

Roda JC trok de afgelopen maand een blik met zeven aanwinsten open. Spelers die ervoor moeten zorgen dat de ploeg uit Kerkrade boven de degradatiestreep blijft staan. Desondanks wil trainer Darije Kalezic nog een spits aantrekken. Hij haalde al Rydell Poepon voor de voorhoede, maar tegen FC Utrecht werd duidelijk waarom Kalezic nog een aanvallende versterking wil. Roda JC komt maar moeizaam tot kansen. Het is niet voor niets de minst scorende ploeg in de Eredivisie.

Tegen de Domstedelingen stonden zes van de zeven nieuwe spelers in de basis. Martin Milec, de meest recente aankoop, zat nog niet bij de wedstrijdselectie. En zoals gebruikelijk wist Roda voor eigen publiek aanvallend nauwelijks gevaar te stichten. Verdedigend daarentegen stond het redelijk goed bij de Limburgers. Het normaal zo attractief spelende FC Utrecht had namelijk grote moeite om tot kansen te komen. In de eerste helft moesten de gasten genoegen nemen met een gelukkige vrije trap op de paal. Het strafschopgebied werd nauwelijks bezocht door beide ploegen.

Een speler bij wie te zien was dat hij in ieder geval gebrand was een doelpunt te maken was Kristoffer Peterson. Roda huurt de aanvaller sinds kort van FC Utrecht. De vleugelspeler liet zich zowel vanaf links als van rechts zien en zocht meermaals de ruimte voor een schot. Het lukte Peterson echter niet om keeper Robbin Ruiter aan het wankelen te brengen. Faik bezorgde de goalie wel een benauwd moment met een schot dat rakelings langs de kruising vloog. Even daarvoor tikte Roda-invaller Nathan Rutjes een prima voorzet naast.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen