FC Utrecht
1 – 0
Vitesse
SC Heerenveen
3 – 2
AZ

Manchester City ten koste van Everton naar finale

Manchester City ten koste van Everton naar finale

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

27 januari 2016 – Manchester City heeft zich naar de finale van de League Cup geknokt. De equipe van manager Manuel Pellegrini trok in een dubbele confrontatie met Everton aan het langste eind. Voor eigen publiek werd de return met 3-1 gewonnen.

Voorafgaand aan de tweede onderlinge ontmoeting mocht Everton serieus hopen op een finaleplaats. De club uit Liverpool had eerder deze maand de thuiswedstrijd tegen City met 2-1 gewonnen. De kansen van Everton op een stunt namen in de return na achttien minuten verder toe toen Ross Barkley voor de 0-1 tekende. Door een treffer van Fernandinho kwam de thuisploeg voor het rustsignaal echter terug in de wedstrijd.

City stelde in de tweede helft alsnog orde op zaken. Eerst trof Kevin De Bruyne de roos, waarna Sergio Agüero met zijn 3-1 een verlenging voorkwam. Door de zege van City is een stadsderby in de League Cup-finale van de baan. Een dag eerder had Liverpool, de grote rivaal van Everton, zich ten koste van Stoke City geplaatst voor de eindstrijd.

Reacties

gerelateerd