Tapia trots op zijn transfer: "Was het goede moment"

27 januari 2016, 15:47

Voor Renato Tapia is een wens in vervulling gegaan. De 20-jarige Peruviaan heeft na een periode van afwachten zijn transfer naar Feyenoord te pakken. Hij kan niet wachten om in het rood-wit gehuld zijn opwachting te maken in De Kuip. "Dit is voor mij een grote stap naar een grote club. Ik ben dan ook blij en trots dat ik vanaf nu Feyenoorder ben."

Tapia tekende woensdagmiddag een contract tot medio 2020 in Rotterdam-Zuid. Het is voor hem een mooie beloning voor de ontwikkeling die hij bij FC Twente doormaakte. "Ik ben Twente erg dankbaar voor de kansen die ze me gegeven hebben. Ik heb me daar goed kunnen ontwikkelen als voetballer, maar nu was ik toe aan de volgende stap. Dit was het goede moment om de overstap naar Feyenoord te maken. Dat ik de eerste speler uit Peru ben die voor deze club gaat spelen, maakt het extra speciaal", glimlacht de Zuid-Amerikaan.

De Peruviaanse aanwinst wet dat het kan spoken in De Kuip, waar hij dit seizoen met Twente met 5-0 verloor. "Vanwege het resultaat was dat een wedstrijd om snel te vergeten, maar de sfeer heeft wél indruk op me gemaakt. De supporters bleven maar schreeuwen. Ik kijk er erg naar uit om als speler van Feyenoord in De Kuip te mogen spelen. Ik hoop dat ik een goede band ga krijgen met het publiek", stelt de middenvelder, die ook als centrale verdediger kan spelen.

De wedstrijden tegen sc Heerenveen en ADO Den Haag komen nog te vroeg voor Tapia, die zijn vizier richt op de klassieker tegen Ajax op 7 februari. "Als voetballer wil je zoveel mogelijk spelen en zo hoog mogelijk eindigen. Ik ga hard werken om goede resultaten te behalen met Feyenoord."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen