"Je wilt niemand liever verslaan dan je kameraden"

27 januari 2016, 14:14

Voor Kristoffer Peterson wordt het donderdag bijzonder. De aanvaller staat nog 2,5 seizoen onder contract bij FC Utrecht, maar speelt dan met Roda JC Kerkrade tegen zijn eigenlijke werkgever. De Zweedse huurling gaat het niet rustig aan doen tegen de Domstedelingen. Integendeel: hij wil juist vol gas geven.

"Het is eigenlijk hetzelfde als met je vrienden in het park voetballen: je wilt niemand liever verslaan dan je kameraden", zegt Peterson op de Roda-website over de ontmoeting met de club waar hij onder contract staat. "En hoewel Ruud Boymans bij FC Utrecht mijn beste vriend is, ben ik iemand die met iedereen goed kan opschieten. Donderdag zal ik me er negentig minuten lang niet mee bezighouden dat ik tegen FC Utrecht speel. Het enige dat ik donderdagavond wil is winnen", maakt de aanvaller duidelijk.

Peterson kende een ongelukkige eerste seizoenshelft, hij kwam mede door een blessure maar zeven keer in actie. "Dat is ook de reden dat ik voor Roda JC heb gekozen. Elke jonge speler heeft ritme nodig om beter te worden. Daarom wil ik veel wedstrijden spelen zodat ik me verder kan ontwikkelen. Dat miste ik bij FC Utrecht. Ik hoop dat Roda JC het goede platform voor me is", aldus Peterson, die bij Roda al minuten maakte tegen AZ en Excelsior. "Daar ben ik ook heel blij om en dat smaakt naar meer. Vanaf mijn eerste gesprek met de trainer had ik het gevoel dat hij in mij gelooft."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen