PEC Zwolle hoopt na Bouy op nieuwe Juve-huurling

PEC Zwolle hoopt na Bouy op nieuwe Juve-huurling

27 januari 2016 – PEC Zwolle hoopt in de resterende dagen van de transferwindow wederom een speler van Juventus te kunnen verwelkomen. In navolging van Ouasim Bouy wordt mogelijk ook Hördur Björgvin Magnússon aan de bekerwinnaar van 2014 verhuurd. Dat heeft FCUpdate.nl vernomen.Magnússon is een 22-jarige IJslander, die al een paar seizoenen onder contract staat bij Juventus. De Scandinaviër is een linkspoot, die als centrumverdediger en als linksachter geposteerd kan worden. Na de nationale jeugdelftallen doorgelopen te hebben, kwam hij tot dusver tot twee optredens voor de hoofdmacht van IJsland.

In januari 2011 streek Magnússon neer in de jeugdacademie van Juventus, waar hij na twee seizoenen overgeheveld werd naar de eerste selectie. De Scandinaviër werd echter meteen uitgeleend aan Spezia, dat eerst mede-eigenaar van de speler werd maar haar aandeel later weer verkocht aan Juventus. Magnússon is nu al anderhalf seizoen verhuurd aan Serie B-club Cesena, maar keert deze club mogelijk de rug toe om bij PEC Zwolle aan de slag te gaan.

PEC Zwolle maakte eerder deze week officieel melding van het vertrek van Trent Sainsbury naar de Chinese club Jiangsu Suning. De Overijsselse club leek aanvankelijk geen vervanger voor de Australische verdediger te halen, maar met de komst van Magnússon zouden er weer meer defensieve opties zijn.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 29 november 2020

  2. zaterdag 28 november 2020