Haller wil blijven, maar Utrecht heeft wel alternatief

Haller wil blijven, maar Utrecht heeft wel alternatief

27 januari 2016 – Sébastien Haller leek deze winter hard op weg te zijn naar Norwich City, waarmee FC Utrecht al een akkoord zou hebben bereikt over een transfersom van 8,5 miljoen euro. Toch wees hij de interesse van de hand, omdat hij in de Domstad wilde blijven. "Ik heb een ander plan in mijn hoofd. Tot de zomer bij FC Utrecht blijven en de komende maanden proberen ons te plaatsen voor de Europa League."In gesprek met Voetbal International probeert Haller zijn plan uit te stippelen en dat plan begint met een verblijf tot minimaal komende zomer in Utrecht. "Ik wil het wel, maar dat het honderd procent zeker zo zal gaan, is te veel gezegd. Dat voorbehoud moet ik wel maken. Niet dat er nu iets speelt, hoor. Norwich was de enige club die tot dusver met een bod is gekomen. Afgezien daarvan vind ik een wintertransfer te riskant. Je komt halverwege binnen en moet je snel aanpassen. Daar is eigenlijk geen tijd voor", aldus de Franse jeugdinternational.

Haller wil de weg der geleidelijkheid bewandelen in zijn carrière. "Het gaat erom dat ik op het goede moment bij een goede club terecht wil komen. Een club met een goed toekomstplan. Ik zeg niet dat ik in één keer naar de top wil, maar ik wil in elk geval niet naar een opportunistische club. Maar voor nu is mijn doel echt iets te bereiken met FC Utrecht", stelt Haller, wiens zaakwaarnemer de vermeende belangstelling van Swansea City ontkracht. "Seb en ik hebben geen enkel contact gehad met Swansea. Dus op dit moment is het slechts een gerucht. Wij praten nu met geen enkele club", benadrukt Loïc Gustan, de belangenbehartiger van de speler.

Mocht Haller toch onverhoopt vertrekken uit Utrecht, dan hebben de Domstedelingen Tom van Weert op het oog als vervanger. De spits heeft een aflopend contract bij Excelsior.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 6 juli 2020

  2. zondag 5 juli 2020

  3. zaterdag 4 juli 2020