Vd Brom mist zieke Henriksen: "Honger naar meer"

26 januari 2016, 14:41

Het was mooi om te zien: het interview met John van den Brom van zondagmiddag, na de superieure 4-2 overwinning van AZ op Feyenoord. "Ik dacht echt 'wauw wat laten die gasten allemaal zien'", sprak de coach met een grote glimlach. Toch weet hij dat de drie punten van afgelopen weekend minder waard zullen zijn als er woensdag in het eigen AFAS Stadion niet gewonnen wordt van SC Cambuur.

Voor het treffen met de nummer zeventien van de Eredivisie heeft Van den Brom slecht nieuws: sterkhouder Markus Henriksen ligt ziek op bed. "Dat is overmacht. Maar voor de rest is vrijwel iedereen fit. Als je wint staat iedereen fluitend op het veld en worden kleine pijntjes niet meer gevoeld. Zo werkt het", aldus de AZ-trainer, die zijn opstelling niet wil prijsgeven. Het centrale verdedigingsduo zal wel blijven staan. "Ron Vlaar en Stijn Wuytens hebben het in hun eerste wedstrijd samen goed gedaan. En dingen die goed zijn moet je zo laten."

Van den Brom merkt dat er wat meer begint te leven in de groep. "We zijn er klaar voor en hebben honger naar meer. Ik merk dat de groep verder is dan vóór de winterstop. We zijn fit, mentaal sterk en er staat echt een team dat weet waar we mee bezig zijn. Er zit kwaliteit en discipline in de groep", vindt de oefenmeester, die eerder dit seizoen gelijkspeelde tegen Cambuur. "We zijn gewaarschuwd", zegt hij daarom. "Cambuur probeert onder Henk de Jong altijd te voetballen. Met Bartholomew Ogbeche en Sander van de Streek hebben ze spelers die een wedstrijd kunnen beslissen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen