"Heb Kazim leren kennen als een sociaal mens"

26 januari 2016, 09:37

Colin Kazim-Richards is bij Feyenoord volledig uit de gratie geraakt en stevent daarom af op een winters vertrek uit De Kuip. Na een reeks incidenten bedreigde de Britse Turk een journalist en daarmee was de maat vol. En dat terwijl zaakwaarnemer Guido Albers en trainer Fred Rutten hem helemaal niet zo kennen, al willen zij het wangedrag niet goedpraten.

Kazim-Richards maakte zich het in Nederland al lastig door ruzies met Jasper Cillessen (Ajax) en Zakaria Labyad (Vitesse, vorig jaar), het omver schoppen van een krat bidons na een wissel tegen Cambuur en zijn gedrag als wissel bij de uitwedstrijd tegen Roda JC. Na het incident met de journalist van het AD werd de spits disciplinair geschorst door Feyenoord. "Je gaat neer. Ik zie je vanmiddag om twee uur buiten het stadion", zei de Turkse international tegen de verslaggever, alvorens hij wegscheurde in zijn bolide. De auto was niet van Feyenoord-sponsor Opel, dat daar niet blij mee was.

"Een duidelijk signaal", zo noemt zaakwaarnemer Albers de schorsing van zijn cliënt in nrc.next. "Feyenoord wil dat hij vertrekt", weet de belangenbehartiger, die niet blij is met de situatie. "We laten hem niet vallen, maar dit gedrag is niet des Players United (de organisatie val Albers, red.). Misschien had hij meer steun verwacht. Dat wij zouden zeggen: je hebt gelijk. Maar wij geven alleen complimenten als een speler dat verdient. Ik praat geen dingen recht die krom zijn."

Rutten werkte uitvoerig met Kazim samen bij Feyenoord. "Zonder dat ik zijn gedrag goedpraat, kan ik zeggen dat ik Kazim heb leren kennen als een sociaal mens", stelt de coach. "Als ik een speler op zijn donder gaf, was hij de eerste die de betreffende speler opzocht en zalvende woorden sprak. Hij ving ook de jonge spelers op, degenen die alleen woonden. Gingen ze bij hem thuis Europees voetbal kijken."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen