Duarte trekt niet naar Rusland, maar lijkt wel weg te gaan

Duarte trekt niet naar Rusland, maar lijkt wel weg te gaan

25 januari 2016 – Lerin Duarte gaat zijn loopbaan niet voortzetten bij Terek Grozny. Een overeenkomst met de Russische club is uitgebleven voor de middenvelder van Ajax. Toch lijkt hij deze winter nog uit Amsterdam te vertrekken. Er wordt snel duidelijkheid verwacht over de voetbaltoekomst van de linkspoot.Duarte was op stage bij Terek, waar ook Ismaïl Aissati speelt, en scoorde zelfs in een oefenduel. Toch komt het niet van een samenwerking. "Het grote geld in Rusland hangt samen met de olieprijs en die staat nu laag. Daarom zijn we er helaas niet uitgekomen", verklaart zaakwaarnemer Alexander Bursac tegenover Voetbal International. "Lerin krijgt binnenkort een kindje en ziet het best zitten om in Rusland te gaan voetballen, maar niet voor maar een klein beetje meer geld dan hij in Nederland of België kan krijgen."

Bij Ajax heeft Duarte geen toekomst meer, waardoor een vertrek de beste optie blijft. Deze lijkt er snel te komen. "We verwachten vanavond of morgenochtend met nieuws te kunnen komen. Ik kan helaas niet zeggen om welke club het gaat, maar het is in ieder geval geen Nederlandse club", verzekert Bursac.

Duarte werd in 2013 aangetrokken door Ajax, maar speelde mede door blessureleed en een verhuurperiode bij sc Heerenveen niet meer dan acht duels voor de Amsterdamse club.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 27 november 2020

  2. donderdag 26 november 2020