Van der Hoorn: "Voor mij is het tijd om te spelen"

25 januari 2016, 07:58

Mike van der Hoorn vulde zaterdagavond zijn invalbeurt tegen Vitesse uitstekend in, als vervanger voor de geblesseerd geraakte Kenny Tete. De verdediger van Ajax liet daarmee zien dat hij aan de weg aan het timmeren is, iets wat coach Frank de Boer ook aangeeft. Toch heeft Van der Hoorn niet veel speelminuten in het vizier, omdat de Ajax-defensie zo vast als een huis staat. Dat knaagt aan de oud-speler van FC Utrecht, die deze winter niet weg mag.

De Boer zag Van der Hoorn tegen Vitesse (1-0 winst) bevestigen dat hij van waarde kan zijn voor Ajax. "Mike is te belangrijk om hem te laten gaan. Ik snap Van der Hoorn, maar moet aan het belang van Ajax denken. Als er een verdediger uitvalt, kan ik Mike moeiteloos inpassen. Het is voor het grote publiek nog niet zichtbaar, maar Van der Hoorn heeft misschien wel de meeste progressie van alle spelers geboekt", sprak de Ajax-trainer volgens De Telegraaf.

Het zijn mooie woorden van De Boer, maar Van der Hoorn maakt zich toch vooral zorgen over zijn gebrek aan speeltijd. "Het is gewoon lastig. Ik heb de leeftijd dat ik elke week op het veld moet staan, vind ik. Ajax laat me alleen niet vertrekken. Dat hebben ze heel duidelijk gezegd. Maar voor mij is het tijd om te spelen, dan maakt het niet uit waar. Dat is nu bij Ajax bijna niet het geval. Ik moet verder en het van dit soort momenten hebben", realiseert de verdediger zich.

Ajax treedt dinsdagavond in de eigen Amsterdam ArenA aan tegen Heracles Almelo. Als Tete dan nog niet hersteld is, dan mag Van der Hoorn weer opdraven.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen