Napoli dendert maar door in Serie A, Inter krijgt tik

24 januari 2016, 17:05

Napoli blijft maar gas geven in de Serie A. De koploper van Italië boekte zondagmiddag bij Sampdoria alweer de vijfde competitieoverwinning op rij. Daardoor ligt de bal weer bij Juventus, dat zondagavond de kraker tegen AS Roma speelt. Dan krijgt de formatie uit Turijn de kans om de achterstand op Napoli weer tot twee punten te verkleinen.

Gonzalo Higuain – wie anders? – gaf namens Napoli het startschot van een leuke middag in het Estadio Luigi Ferraris van Sampdoria. De Argentijn zette de stand binnen tien minuten op 0-1, met zijn 21ste competitiedoelpunt in evenzoveel wedstrijden. Lorenzo Insigne verdubbelde tien minuten later alweer de marge, de kleine technicus maakte er vanaf de strafschopstip 0-2 van. Joaquín Correa deed aan de zijde van de thuisploeg wat terug voor de pauze.

In de tweede helft schoot Sampdoria zichzelf in de voet, Mattia Cassani liep namelijk tegen zijn tweede gele kaart aan. Marek Hamsik vond daarna het net. Eder bracht de spanning weer wat terug namens de equipe uit Genua, maar eredivisiebekende Dries Mertens stelde de 2-4 winst veilig voor de ploeg van coach Maurizio Sarri, die deze week in opspraak raakte na 'homofobische' uitspraken.

Concurrent Internazionale kreeg een flinke dreun te verwerken in het eigen Estadio Giuseppe Meazza. De Nerazzurri waren dankzij een doelpunt van Rodrigo Palacios hard op weg naar de tiende 1-0 van het seizoen, maar door een doelpunt van Carpi-speler Kevin Lasagna in de blessuretijd speelden de Milanezen met 1-1 gelijk tegen de laagvlieger. Op het moment van de gelijkmaker stond Carpi met tien man binnen de lijnen, door een rode kaart voor Lorenzo Pasciuti.

Lazio Roma won zonder de inbreng van de vier Nederlanders met 4-1 van Chievo Verona. Antonio Candreva was de gevierde man, met twee doelpunten. Urby Emanuelson zag Hellas Verona vanaf de reservebank met 1-1 gelijkspelen tegen Genoa, waar de van AC Milan overgenomen Alessio Cerci als invaller debuteerde.