PSV speelt moedig FC Twente in eigen huis kapot

24 januari 2016, 16:29

De titelstrijd in de Eredivisie lijkt dit seizoen te gaan tussen PSV en Ajax. Nadat Feyenoord eerder vandaag (zondag) kansloos verloor van AZ, heeft PSV wel gewonnen. De regerend landskampioen versloeg FC Twente in eigen huis met 4-2 en verkleint zo het verschil met koploper Ajax weer tot drie punten.

Het contrast tussen PSV en FC Twente is dit seizoen groot. PSV harkt de miljoenen bij elkaar in de Champions League, overwinterde zelfs op het hoogste Europese niveau en strijdt mee om het kampioenschap in de Eredivisie. Terwijl Twente zestiende staat, moet uitkijken voor degradatie en een ongekende financiële malaise doormaakt.

Toch waren het het de bezoekers die veel scherper aan het duel begonnen. Twente was dominant en kwam na acht minuten voetballen op 0-1 via een rake kopbal Jari Oosterwijk. Het duurde een kwartier voordat PSV wakker werd. Via twee standaardsituaties kwamen de Eindhovenaren op en over Twente. Twee keer gaf Andrés Guardado aan en beide keren kopte zijn landgenoot Héctor Moreno binnen.

PSV was daarna oppermachtig en speelde Twente kapot. Voor rust werd er nog één doelpunt gemaakt. Weer was Guardado de aangever. Dit keer zette hij Luciano Narsingh vrij voor Nick Marsman met een prachtige pass in de ruimte. Narsingh bleef koel en bepaalde de ruststand op 3-1.

Daarna controleerde PSV de wedstrijd. Twente werd niet echt gevaarlijk in de slotfase en uiteindelijk was het invaller Florian Jozefzoon die met zijn eerste balcontact de wedstrijd besliste op 4-2. Naast de overwinning was er meer goed nieuws voor PSV. Jetro Willems maakte na lang blessureleed zijn eerste minuten in het eerste van de Eindhovense club.

De ploeg van trainer Phillip Cocu staat nu weer op drie punten van koploper Ajax. Woensdag, tijdens de midweekse speelronde in de Eredivisie, mogen de Eindhovenaren het in Rotterdam op gaan nemen tegen Excelsior.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen