Fiorentina recht de rug dankzij linkerpoot Ilicic

24 januari 2016, 14:31

Na pijnlijke nederlagen tegen Lazio Roma en AC Milan was het voor Fiorentina zaak om de boel weer op de rit te krijgen. Dat is gelukt, aangezien de Toscaanse formatie zondagmiddag in het eigen Stadio Artemio Franchi van Torino wist te winnen. Dat was La Viola, sinds de 4-3 in april 2013, niet meer gelukt.

Met winteraanwinsten Mauro Zarate en Tino Costa op de reservebank – beide nieuwelingen maakten als invaller hun debuut voor de ploeg van coach Paulo Sousa – won Fiorentina met 2-0 van Torino. Een klasseflits van Josip Ilicic hielp de thuisploeg in het zadel. De Sloveen legde na 24 minuten spelen aan voor een vrije trap en schoot deze heerlijk tegen de touwen. Gonzalo Rodríguez stelde de winst vlak voor tijd veilig.

Torino had in oktober 1976 voor het laatst in Florence gewonnen en kon in deze editie weer niet afrekenen met deze statistiek. Daar had het ook geen recht op, aangezien Fiorentina het meeste balbezit had en ook de beste kansen kreeg. Deze mogelijkheden waren niet besteed aan Davide Astori en Federico Bernardeschi, maar dus wel aan Ilicic en Rodriguez.

Fiorentina wipt door de winst weer over Internazionale heen naar plek drie, maar de Milanese concurrent komt zondagmiddag nog in actie tegen Carpi (thuis, vanaf 15.00 uur).

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen