Heerenveen knokt zich in tweede helft langs Willem II

Ger
23 januari 2016, 22:52   Bijgewerkt: 23 januari 2016, 22:59

Na twee forse nederlagen op rij heeft sc Heerenveen weer eens een zege geboekt. In het Abe Lenstra Stadion werd een 0-1 achterstand in de eerste helft omgezet naar een 3-1 zege in de tweede helft. Zeneli maakte de gelijkmaker, Otigba de 2-1 en Larsson bekroonde de comeback met een schitterende vrije trap.

De overwinning op Willem II was voor Heerenveen broodnodig, want de afgelopen twee wedstrijden was het vertoonde spel niet om over naar huis te schrijven. De Friezen verloren vorige week met 5-2 bij PEC Zwolle en vlak voor de winterstop met 0-4 van ADO Den Haag. Naar aanleiding van de zeperd van vorige week noemde trainer Foppe de Haan zijn ploeg een lekke band en hij hoopte die te plakken door een aantal andere namen op te stellen.

Het was een waarschuwing voor wat er nog komen ging, want Willem II bleef kansen creëren en trof na twintig minuten doel. Nick van der Velden werd onhandig van de sokken gelopen door Marzo en benutte de gegeven strafschop zelf. Het zwalkende Heerenveen bleef daarna in leven omdat Willem II via Haemhouts, Hupperts en opnieuw Van der Velden (die in de eerste helft zes(!) keer buitenspel stond) enorme kansen verprutste. Vooral Van der Velden mocht het zichzelf aanrekenen dat hij na een fout van Marzo niet de 0-2 binnen schoof.

De 1-1 was verdiend en Heerenveen ging op zoek naar meer. Dat kreeg het ook toen de ingevallen Otigba keihard raakt kopte uit een hoekschop. Uit een van de vele corners daaraan voorafgaand had hij ook al bijna gescoord. Ook de 2-1 maakte niets los bij Willem II, dat totaal overrompeld leek en zelfs nog de 3-1 kreeg te verwerken. Sam Larsson krulde de zijn vrije trap mooi over de muur en liet Mulder daarmee kansloos. Het was de kers op de taart voor de Friese supporters, die eindelijk weer eens konden juichen en hun ploeg voorbij ADO Den Haag en AZ zag gaan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen