Faik schiet Roda naar eerste zege sinds augustus

Faik schiet Roda naar eerste zege sinds augustus

23 januari 2016 – Roda JC heeft een belangrijke overwinning geboekt in de strijd tegen degradatie. Concurrent Excelsior werd in Rotterdam met 1-0 verslagen. Hicham Faik zorgde vlak voor tijd voor de bevrijdende treffer. Het is de eerste overwinning voor Roda sinds 30 augustus. Roda passeert Excelsior op de ranglijst en neemt meer afstand van de degradatiezone.Lang leek het 0-0 te blijven op Woudestein, ook omdat beide clubs een aantal grote kansen niet wisten te verzilveren. Roda kreeg twee grote kansen in de eerste helft, Excelsior was na rust gevaarlijker. Invaller Darryl van Mieghem had de Kralingers naar de zege kunnen schieten toen Rick Kruijs hem vrij zette voor doelman Benjamin van Leer. Zijn schot ging rakelings voorlangs, even later sloeg Roda wel toe via Faik.

Matchwinner Faik was door trainer Darije Kalezic buiten de ploeg gelaten, maar hielp als invaller zijn ploeg toch aan de zege. De middenvelder gaf aan dat hij wat geluk nodig had om zijn vrije trap vanaf de zijkant tot doelpunt te promoveren. "Ik hoopte dat iemand de bal zou raken, maar je weet dat hij ook in één keer binnen kan vallen".  Faik baalde wel van zijn reservebeurt. "Ik kan alleen maar aan de trainer bewijzen dat hij ongelijk heeft en ik ben blij dat ik dat vandaag heb kunnen doen."

Faik was niet de enige speler die niet in het basiselftal was opgenomen door trainer Kalezic. Ook Henk Dijkhuizen, Edwin Gaysi en Rostyn Griffiths begonnen op de bank. Het elftal oogde onsamenhangend en speelde de tweede helft zwaar ondermaats, maar sleepte uiteindelijke wel de zege uit het vuur. De trainer vond het geen probleem om een aantal vaste krachten te passeren. "Wij zijn al het hele seizoen op zoek naar versterking, dat weten de spelers ook. Ik weet dat er spelers teleurgesteld zijn omdat ze er nu naast staan, maar ze kunnen nog steeds belangrijk zijn voor het elftal. Dat wordt nog maar eens bewezen door Faik vandaag."

Excelsior-coach Alfons Groenendijk noemde het verlies van zijn ploeg onfortuinlijk. "Ik denk dat de meeste gelukkige ploeg vandaag wint. Het is wel duidelijk dat we er vandaag voor hebben gestreden en de beste kansen hebben gehad. Maar ik sta hier weer met een klotegevoel omdat we opnieuw verliezen. Een goal weggeven uit een indraaiende vrije trap vanaf de zijkant mag ook eigenlijk niet gebeuren." 

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 19 september 2020

  2. vrijdag 18 september 2020