Buitenland: Gijón haalt uit, Kortrijk verslaat Oostende

22 januari 2016, 22:53   Bijgewerkt: 22 januari 2016, 23:33

Sporting Gijón heeft vanavond (vrijdag) met 5-1 gehakt gemaakt van Real Sociedad. Gijon slaat daardoor een goede slag in de strijd tegen degradatie. Ook in België werd er gevoetbald. Nummer vier KV Oostende moest het afleggen tegen KV Kortrijk. In Frankrijk won Stade Rennes met 1-0 van GFC Ajaccio.

Gijón heeft het dit seizoen lastig in de Primera División, maar daar was tegen Sociedad niet veel van te merken. De nummer negentien van Spanje scoorde erop los en steeg naar de zeventiende plaats op de ranglijst. Antonia Sanabria was de grote man bij de thuisploeg, hij maakte een hattrick. 

In België doet Oostende het dit seizoen uitstekend met een vier plaats. Tegen Kortrijk, de nummer negen, ging het echter wat minder goed. In de laatste minuut van de wedstrijd maakte Elohim Rolland er 2-1 van voor Kortrijk. 

Ook Stade Rennes tegen GFC Ajaccio leek te stevenen op een gelijkspel. Uiteindelijk werd Roderic Filippi de schlemiel van de avond door met een eigen doelpunt de wedstrijd te beslissen in het voordeel van Rennes. Rennes staat daardoor nu op de derde plaats in de Ligue 1 achter Paris Saint Germain en AS Monaco.

In Portugal pakte Vitória Setubal drie punten. De nummer acht van de Primeira Liga won thuis met 2-1 van Académica Coimbra, dat zestiende staat. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen