FC Groningen en NEC delen punten in onvermakelijk duel

Jw
22 januari 2016, 21:51

NEC heeft vrijdagavond een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen FC Groningen. In een tandeloze wedstrijd waren de Nijmegenaren het dichtst bij een doelpunt, maar gescoord werd er uiteindelijk niet in de Euroborg: 0-0.

FC Groningen ging vorige week verrassend onderuit op eigen terrein. Hoewel de kracht van FC Utrecht niet werd onderschat, wonnen de gasten wel opvallend eenvoudig met 4-1. Dat moest anders, stelde trainer Erwin van de Looi dan ook in de aanloop naar deze wedstrijd. Toch was de eerste helft van FC Groningen allerminst overtuigend.

NEC, als huidige nummer vijf de absolute verrassing in de Eredivisie, kreeg voor de rust namelijk de beste kansen. Eerst werd doelman Sergio Padt getest door een knappe volley van creatieveling Navarone Foor, waarna Janio Bikel van grote afstand het Groningse doel onder vuur nam. De middenvelder had pech dat zijn kanonskogel op de paal belandde.

FC Groningen zette daar niet meer tegenover dan een paar aardige combinaties op de helft van de Nijmegenaren. Dreigend was het echter allerminst. Nieuweling Alexander Sørloth, die vorige week nog scoorde tijdens zijn debuut, viel op als sterk aanspeelpunt, maar zijn teamgenoten maakten hier te weinig gebruik van. Zo was de normaal gesproken zo gevaarlijke vleugelspits Bryan Linssen veelal onzichtbaar.

In de tweede helft was er opnieuw weinig te beleven voor de aanhang in de Euroborg, dat al niet massaal was komen opdagen voor deze wedstrijd. NEC was minder gevaarlijk dan voor de rust en omdat FC Groningen weinig verbeterde, was de amusementswaarde van een laag niveau. Er werd hard gewerkt, maar daar wordt een wedstrijd niet per se beter van. Limbombe kreeg in de blessuretijd nog een dot van een kans, maar schoot wild over. FC Groningen en NEC deelden uiteindelijk dan ook de punten.