Van den Brom verkiest Rochet boven Coutinho

22 januari 2016, 16:00

AZ-coach John van den Brom kiest zondagmiddag in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord niet voor Gino Coutinho onder de lat. De vaste eerste doelman heeft zijn plekje moeten afstaan aan Sergio Rochet, die vorig week al moest keepen toen zijn concurrent ziek was. "Sergio heeft toen een goede indruk gemaakt, net als tijdens het trainingskamp."

"Hij keept ook zondag tegen Feyenoord. Dat zijn niet de makkelijkste beslissingen, want je wisselt niet zomaar een keeper", zegt Van den Brom op de website van AZ over de keeperswissel. "Sergio is nu een stap verder dan hij een halfjaar geleden was. En ook zijn Nederlandse communicatie is verbeterd. Het verschil met Gino? Sergio keept verder uit zijn doel, terwijl Gino meer een lijnkeeper is", vergelijkt Van den Brom.

De AZ-trainer kan nog niet beschikken over de geblesseerde Jop van der Linden en de geschorste Derrick Luckassen. Mogelijk maakt de kersverse aanwinst Stijn Wuytens, die overkwam van Willem II, zijn debuut. "Feyenoord zal getergd zijn omdat ze hun laatste twee duels hebben verloren", denkt Van den Brom. "Ze zullen er alles aan doen om dat om te draaien. In De Kuip worden ze vooruitgeduwd door hun fanatieke aanhang. In uitduels hebben ze meer moeite. Dat weten we, daar moeten we gebruik van maken. We moeten namelijk winnen om aansluiting bij de eerste zeven posities te houden."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen