Belangrijk meetmoment voor Excelsior en Roda JC

22 januari 2016, 14:56

Zaterdagavond wordt er om 19.45 uur een belangrijke wedstrijd afgetrapt in de Eredivisie. Excelsior ontvangt dan Roda JC op het eigen Woudestein. Voor beide ploegen geldt: er moet gewonnen worden, anders komt de degradatiezone steeds dichterbij. De coaches van beide ploegen zijn hiervan doordrongen.

Groenendijk: "We moeten klaar zijn"

"De tijd van praten is voorbij, we moeten het nu gaan doen", zegt Alfons Groenendijk, die vorige week met Excelsior met 2-0 onderuit ging bij De Graafschap, op de clubwebsite. Op de ranglijst staan de Kralingers één punt boven Roda JC. "Het is een heel belangrijke wedstrijd, dat is duidelijk voor iedereen. Wij weten wat ons morgen te doen staat. De mentaliteit en instelling moeten morgen maximaal zijn, daar moeten wij klaar voor zijn. Niet alleen de elf spelers die gaan beginnen, maar alle achttien jongens die bij de wedstrijdselectie zitten."

Het is nog niet duidelijk welke elf namen Groenendijk het veld in zal sturen, maar Bas Kuipers, Jurgen Mattheij en Alessandro Damen zullen er nog niet bij zijn. "We hebben deze week tijdens de trainingen wat dingen uitgeprobeerd, maar de knoop moeten we nog doorhakken. Het zou kunnen dat er morgen wat andere jongens aan de aftrap verschijnen, maar dat zien we morgen", besluit Groenendijk. "Wij willen winnen. Dat is overigens altijd zo, ook als we tegen PSV of Vitesse spelen."

Kalezic: "Het gaat erom"

"Het is absoluut een wedstrijd waar het erom gaat", voegt Roda-coach Darije Kalezic toe bij het officiële videokanaal van zijn werkgever. "Excelsior en wij wisten voor het seizoen allebei al wat ons te wachten stond. We waren erop voorbereid", doelt hij op het voetballen tegen degradatie. "Iedereen moet ook vanuit deze situatie handelen: je moet er gewoon staan en het maximale presteren. Als dat lukt, dan speelt druk geen rol."

Kalezic heeft een duidelijke boodschap voor zijn spelers. "We moeten de taken uitvoeren en een goede speldiscipline tonen. Deze wedstrijd is niet belangrijker dan de eerste wedstrijd van het seizoen of iedere andere wedstrijd", aldus de trainer van Roda JC, dus blijkbaar wil dat zijn spelers niet onder te veel spanning staan in Kralingen.

[photo,95043,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen