Cocu mist Lestienne, Willems kan comeback maken

22 januari 2016, 14:16

PSV hoopt de belangrijke 0-2 overwinning bij Feyenoord komende zondag een passend gevolg te geven in de thuiswedstrijd tegen FC Twente. Coach Phillip Cocu is zich er namelijk goed van doordrongen dat de winst in De Kuip een stuk minder waard zal zijn als er niet van de Tukkers gewonnen wordt. "Willen we een serieuze gooi naar de titel doen, moeten we minder punten gaan morsen. Dat is duidelijk."

Voor het thuisduel met de nummer zestien van de Eredivisie, die vorige week wel met 4-0 van Heracles Almelo won, kan Cocu nog niet beschikken over Maxime Lestienne. De Belg kreeg in het herstel van zijn kuitblessure. te maken met een terugslag. "Maxime is op de training uitgevallen. Het zag er voor de training eigenlijk allemaal goed uit, maar tijdens het positiespel speelde toch zijn kuitblessure weer op. Dat is een tegenvaller voor ons en voor hemzelf. We gaan volgende week voor de zekerheid opnieuw onderzoek doen naar zijn blessure."

Tegenover de kwetsuur van Lestienne staat de mogelijke rentree van Jetro Willems. De linksback kan na maandenlange blessureleed zijn rentree maken in de wedstrijdselectie. "Bij Jetro ging het gewoon goed. Ik weet nog niet of hij bij de selectie zit, maar die kans is er zeker. Morgen (zaterdag, red.) beslissen we wie erbij zitten", aldus Cocu.

Twente staat dan wel op de zestiende plek, Cocu vindt dat de ploeg veel meer kwaliteiten heeft dan een degradatieploeg. "Voor het team dat ze hebben staat Twente wat te laag op de ranglijst. Als iedereen fit is staat er gewoon een goede ploeg, dat hebben ze ook tegen Heracles laten zien. Het is een jonge ploeg, maar wel zeer talentvol. Ik denk dat ze er na die overwinning anders op staan dan voor de winterstop. Dat betekent dat we er niet te licht over kunnen denken."

PSV staat drie punten achter op Ajax, dat zaterdag in eigen huis tegen Vitesse aantreedt.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen