Besiktas-aanwinst Özbiliz eerst verhuurd in Spanje

22 januari 2016, 09:23

Aras Özbiliz gaat zich vrijdag, mits hij de medische keuring met succes doorstaat, voor 4,5 seizoen aan Besiktas verbinden. De oud-aanvaller van Ajax zal het seizoen echter afmaken in Spanje. Hij wordt verhuurd aan Rayo Vallecano. "Zodat ik veel aan spelen kan toekomen en in de zomer sterk terugkeer", zegt de vleugelaanvaller in De Telegraaf.

De in Istanbul geboren Özbiliz heeft de Armeense nationaliteit en brak tussen 2010 en 2012 bij Ajax door in het betaalde voetbal. Via Kuban Krasnodar kwam hij bij Spartak Moskou terecht. "Daar liep ik op het moment dat Besiktas voor het eerst interesse toonde een kruisbandblessure op", zegt de aanvaller, die na zijn langdurige herstel hoorde dat de Turkse topclub nog steeds belangstelling had. "Spartak vond het beter dat onze wegen scheidden en opeens was Besiktas daar weer."

Özbiliz vindt het mooi dat hij nu een nieuwe uitdaging gevonden heeft. "De ontvangst hier was geweldig", stelt de flankspeler, die Ajax nog steeds nauwlettend volgt. "Ik heb daar vijftien jaar gespeeld, dus Ajax is mijn club. Ik heb nog veel contact met Daley Blind, Vurnon Anita en Kenneth Vermeer. Frank de Boer zag het echt in me zitten, maar ik kreeg in 2012 de keuze te worden verhuurd of te vertrekken, waarna ik de eer aan mezelf hield. Helaas is er in Amsterdam nooit uitgekomen, wat er toch in bleek te zitten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen