Van de Looi: "FC Groningen is soms té ongeduldig"

Jw
21 januari 2016, 17:10

FC Groningen begon het jaar met de eerste thuisnederlaag van het seizoen. Het was direct een flinke verliespartij: FC Utrecht won met 4-1 in de Euroborg. Daardoor is er werk aan de winkel voor trainer Erwin van de Looi, die op de website van de noorderlingen uitlegt wat er misgaat.

"Een valkuil voor onze groep is dat we soms te ongeduldig zijn omdat we té graag willen," stelt Van de Looi, die het druk zetten van zijn ploeg op de tegenstander een typisch voorbeeld vindt. "We moeten dat samen doen, als team. Iedereen moet daarvoor zo snel mogelijk in formatie staan en vervolgens moet het seintje worden gegeven. Als we het te pas en te onpas doen – en ook nog tegen een goede ploeg – dan maken we het onszelf erg lastig."

Van de Looi lijkt de wedstrijd tegen FC Utrecht snel te willen vergeten. "We moeten niet teveel praten of zeggen, maar reageren in een nieuwe wedstrijd. Dat afgelopen zondag een incident was, willen we vrijdagavond laten zien. We spelen tegen NEC, dat tot nu toe de surprise van de Eredivisie is. Het is lange tijd geleden dat een promovendus er zo goed voor staat halverwege de competitie. Ik geloof dat de grote rivaal Vitesse de laatste was."

FC Groningen ontvangt morgen (vrijdag) het in vorm verkerende NEC, dat vier punten en plekken boven FC Groningen staat. "Ze spelen in een duidelijke organisatie en hebben goede kwaliteiten voorop. Een spits die makkelijk scoort (Santos, red.), Foor die aan een goed seizoen bezig is en de gevaarlijke Limbombe vanaf de zijkant. Het elftal steekt goed in elkaar", is Van de Looi op zijn hoede

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen