Reddingspoging voor WKE: faillissement ingetrokken

20 januari 2016, 21:24

Eerder op deze woensdagavond werd er op de algemene ledenvergadering van WKE medegedeeld dat wegens financiële problemen het faillissement was aangevraagd voor de koploper van topklasse zondag, maar deze aanvraag is ongeveer een uur later ingetrokken. De ploeg uit Emmen lijkt toch het seizoen af te maken, omdat er mensen zijn opgestaan om de club te redden.

Na de aankondiging van de faillissementsaanvraag liepen de emoties hoog op bij de ledenvergadering van WKE. In het slotstuk van de avond stonden er, na het aftreden van het bestuur van voorzitter Willem Zwikke, mensen op die een faillissement wilden afwenden. Er diende zich in de persoon van Willem Brink een geldschieter aan en er meldde zich bovendien een nieuwe voorzitter: Tjeerd Boonstra gaat de honneurs waarnemen als nieuwe preses van WKE.

Het nieuwe bestuur, dat op dit moment alleen nog maar uit Boonstra bestaat, neemt per direct de taken over van het afgetreden bestuur. Dankzij de wisseling van de wacht en de belofte dat de spelerssalarissen betaald kunnen worden, kan WKE gewoon het seizoen afmaken. De Emmenaren hebben zich ten doel gesteld om kampioen te worden in de topklasse en liggen aardig op koers om dat doel te bereiken. Wat er precies na het seizoen zal gebeuren, is nog niet duidelijk.

De eerste selectie van WKE was uiteraard aanwezig bij de ledenvergadering en kan zich dus nu toch opmaken voor de tweede seizoenshelft. Deze wordt komende zondag afgetrapt met de kraker tegen AFC (uit). De ploeg uit Amsterdam is achter WKE de nummer twee in de topklasse zondag. AFC heeft één punt minder en ook nog eens twee wedstrijden meer gespeeld, waardoor de kampioenspapieren van WKE uitstekend zijn.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen