Coach Sarri hangt milde schorsing boven het hoofd

Coach Sarri hangt milde schorsing boven het hoofd

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

20 januari 2016 – De kwalijke woorden van Maurizio Sarri rond het Coppa Italia-duel van Napoli met Internazionale (0-2) lijken consequenties te hebben voor de coach. Deze zijn echter niet heel streng, aangezien de keuzeheer van de Napolitanen waarschijnlijk 'slechts' voor twee wedstrijden geschorst zal worden.

Dat hebben Italiaanse media bevestigd, daags na het bekertreffen tussen Napoli en Inter. De gemoederen liepen hoog op tijdens het duel en Sarri ging hierbij flink over de schreef. "Sarri is een racist en homofoob", zei Inter-coach Roberto Mancini na afloop zelfs. Hij liet zelfs weten dat hij hoopte dat zijn collega uit het voetbal verbannen zou worden.

Er waren aanvankelijk geluiden te horen dat Sarri wellicht voor twee maanden geschorst zou worden, maar dit lijken dus twee duels te worden. Wat de reden zou zijn: Mancini, aan wie de teksten gericht waren, is geen homo. Onder meer La Gazzetta dello Sport brengt dit naar buiten. Is de sanctie daadwerkelijk het geval, dan wordt Sarri alleen geschorst voor bekerwedstrijden.

De schorsing zou mild uitvallen, omdat de Italiaanse bond van mening is dat de opmerkingen niet homofoob, maar beledigend zouden zijn. Sarri sprak zelf van een storm in een glas water. "Ik ben geen homofoob en heb zelfs vrienden gehad die homo zijn."

Reacties

gerelateerd