Sarri: "Mijn woorden hebben niets met discriminatie te maken"

Ger
20 januari 2016, 09:37

Maurizio Sarri is zich van geen kwaad bewust. De trainer van Napoli kreeg het dinsdag aan de zijlijn aan de stok met zijn collega Roberto Mancini. Volgens de oefenmeester van Internationzale vielen er stevige woorden. "Sarri is een racist en homofoob", foeterde Mancini.

Volgens Sarri is er sprake van een storm in een glas water. "Aan het einde van de wedstrijd was ik nog steeds boos over de rode kaart voor Dries Mertens. Ik denk dat dit incident flink overdreven wordt. Zulke dingen gebeuren op een voetbalveld, maar ze moeten daar ook blijven. Ik heb onmiddellijk mijn excuses aangeboden en ik verwacht nu dat Mancini dat ook doet. Het is duidelijk dat mijn woorden niets met discriminatie te maken hadden. Het betrof hier boosheid en er was dus ook geen sprake van homofobe uitspraken."

Het is echter niet de eerste keer dat Sarri met racisme in verband wordt gebracht. Als coach van Empoli ging hij ook al over de schreef. "Voetbal is een contactsport, maar de scheidsrechter fluit hier veel vaker dan in Engeland. Het is een spel voor homo's geworden", zei Sarri na een wedstrijd tegen Varese.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen