Supportersvereniging ADO: "Een zwarte bladzijde"

19 januari 2016, 11:43

Het eredivisieduel tussen ADO Den Haag en Ajax (0-1) werd afgelopen zondag ontsierd door de oerwoudgeluiden die vanaf de tribunes van het Kyocera Stadion te horen waren, met name als Ajacied Riechedly Bazoer in balbezit was. Het incident deed veel stof opwaaien en daar baalt de supportersvereniging van ADO stevig van.

"Dit is een zwarte bladzijde voor de club na jaren waarin het heel rustig is geweest", zegt Jacco van Leeuwen, voorzitter van supportersvereniging Haagsche Bluf, tegen Trouw. "We zien het dan ook als incident, want we moeten niet doen alsof de klok nu opeens 25 jaar terug is gezet. Het komt voort uit de stompzinnige gedachte een speler op deze manier uit zijn spel te kunnen halen. De personen die zich hier schuldig aan maken, zijn geen racisten, maar het gedrag blijft zeer verwerpelijk vanwege de suggestie daarvan."

Van Leeuwen snapt niet dat de spreekkoren ondanks verzoeken van de stadionspeaker doorgingen. "Het is ook eigenlijk gek dat het met Bazoer gebeurde, want er is helemaal geen historie tussen hem en ADO Den Haag. Hij is natuurlijk veel in het nieuws geweest en daarom wat bekender geworden, dus misschien is hij daardoor de kop van jut geworden."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen