Menzo prijst Bazoer: "Maar hardste klap komt later"

19 januari 2016, 08:30

Stanley Menzo houdt zijn hart vast voor de komende speelronde in de Eredivisie. De voormalig doelman Ajax, PSV en Oranje is benieuwd of er weer sprake zal zijn van racisme. Hij hoopt uiteraard van niet, zodat de gebeurtenissen tijden ADO Den Haag-Ajax (0-1) een incident blijken te zijn.

In gesprek met De Telegraaf reageert Menzo op het feit dat Ajacied Riechedly Bazoer zondag meerdere malen racistisch bejegend werd door een aantal ADO-fans. "Als de oerwoudgeluiden en racistische spreekkoren van een aantal idioten bij ADO Den Haag tegen Riechedly Bazoer geen navolging krijgen in andere stadions, was het een incident. Anders moeten we ons zorgen maken en zou het weleens een trend kunnen worden", stelt Menzo, die in het verleden zelf vaak racistisch benaderd werd.

Menzo zat zondag voor de televisie en zag de spreekkoren bij ADO-Ajax met lede ogen aan. "Ik had onmiddellijk door dat Riechedly schandalig werd bejegend. Maar het was niet duidelijk dat het zo omvangrijk was", aldus de oud-keeper, die veel respect heeft voor de wijze waarop Bazoer reageerde. "Het is ongelooflijk knap dat je dit als jongen van 19 jaar zo van je kunt laten afglijden. Dat getuigt van stabiliteit. Uit eigen ervaring weet ik dat oerwoudgeluiden en racistische spreekkoren een enorme vernedering zijn. En de hardste klap komt pas later. Tijdens een wedstrijd zit je vol adrenaline en ben je op het voetbal gefocust. Als je er in alle rust over nadenkt, omdat je er door de media en familieleden mee wordt geconfronteerd, onderga je de vernedering pas echt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen