Elia: "Ajax en PSV laten nog wel puntjes liggen"

18 januari 2016, 12:04

Feyenoord kende een prima eerste seizoenshelft, maar door een 1-1 gelijkspel bij FC Groningen en een 3-1 nederlaag bij NEC gingen de Rotterdammers alsnog met een vervelend gevoel de winterstop in. Het maakte de belangen zondag nóg groter, in de kraker tegen PSV. Omdat Feyenoord in de eigen Kuip met 0-2 opzij geschoven werd, maakt het een pijnlijke pas op de plaats in de titelrace.

Wat zondagmiddag opviel in De Kuip was dat het niet echt stormde, zoals vrijwel altijd het geval is tijdens (grote) thuiswedstrijden. "Het was kouder, misschien waren de fans daarom wat minder actief", verklaart Elia, die in het veld wel voor storm wilde zorgen en het vuurtje daarom een aantal keren flink aanwakkerde. "We kletsten er de hele wedstrijd op, hebben ze weinig laten voetballen en ik vond ons over de hele wedstrijd wel beter. Alleen hebben zij de kansen afgemaakt en wij niet", verzucht de rappe buitenspeler.

De titelaspiraties van Feyenoord lijken door het pijnlijke verlies tegen PSV in de ijskast geplaatst te kunnen, maar Elia blijft hopen. "Natuurlijk zijn we nog niet definitief afgehaakt in de titelstrijd. Ajax en PSV zullen nog wel puntjes laten liggen. Wij moeten bovendien nog naar Ajax toe en zij hebben nog genoeg moeilijke wedstrijden", stelt Elia.

Als Elia de selectie van Feyenoord met die van Ajax en PSV vergelijkt, dan komt hij tot de volgende conclusie. "Wat betreft voetballend vermogen vind ik dat er weinig verschillen zijn, alleen hebben zij meer ervaring. Ook op Europees gebied. Dat gaf nu ook de doorslag", doelt hij op de nederlaag tegen PSV. Als titelfavoriet wijst Elia koploper Ajax aan. "Ze spelen namelijk stabiel en goed voetbal."

Tot slot weigert Elia te zeggen dat er een mislukt seizoen dreigt door de magere resultaten in uitwedstrijden en de verloren kraker tegen PSV. "Er is helemaal niets mislukt. Als we meer punten halen dan vorig seizoen en Europees voetbal halen, dan is het gewoon een geslaagd seizoen. We moeten de moed niet laten zakken, gewoon blijven doorgaan en zorgen we dat zo hoog mogelijk eindigen", besluit de optimistische aanvaller.

[photo,95093,left,]

Manchester City - Real Madrid: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

Manchester City - Real Madrid: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen