PSV staat weer op in grote wedstrijd en krijgt Kuip stil

17 januari 2016, 19:02   Bijgewerkt: 17 januari 2016, 19:26

Tegen de kleinere clubs heeft PSV het dit seizoen opvallend lastig, maar de Eindhovenaren kunnen wel met trots zeggen dat ze de twee titelconcurrenten en medetopclubs buitenshuis verslagen hebben. Begin oktober werd Ajax met 1-2 geklopt in de ArenA, ongeveer drieënhalve maand later werd Feyenoord in De Kuip met 0-2 kopje onder gedrukt. "We hebben het al vaker laten zien in de topwedstrijden."

PSV en mooie affiches

Des te groter de uitdaging, des te scherper en effectiever de spelers van PSV dit seizoen lijken te zijn. Naast de overwinningen bij Ajax en Feyenoord maakte de formatie van keuzeheer Phillip Cocu ook al indruk in de Champions League-wedstrijden tegen Manchester United, VfL Wolfsburg en CSKA Moskou. Deze ervaring nemen de Brabanders mee naar de Nederlandse topduels. Met een soort 'Europese aanpak', waarbij vooral effectiviteit en dodelijkheid hoog in het vaandel staan, staat PSV op als het écht moet.

Kuipvrees bestaat niet (meer)

Hoewel PSV de afgelopen tijd uitstekend presteert in de wedstrijden waar het om de knikkers gaat, bleek Feyenoord-uit de afgelopen jaren een loodzware opgave te zijn voor de brigade van Cocu. Sinds september 2009 werd er geen puntje meer gesnoept in Rotterdam-Zuid, waar de Eindhovenaren vijf keer op rij ten onder gingen. Nu lukte het dus wel tegen Feyenoord, dat deze jaargang in eigen huis nog niet eens eerder op achterstand gekomen was.

"Op basis van de statistieken hebben we het hier altijd moeilijk", sprak De Jong na afloop van de 0-2 overwinning in de mixed zone van De Kuip. "Dat maakt het extra mooi dat we hier drie punten hebben gepakt. Die overwinning kwam natuurlijk ook steeds dichterbij", knipoogt de PSV-captain, die zelf niet op het scoreformulier terechtkwam. Héctor Moreno en Luciano Narsingh maakten de doelpunten.

Feyenoord knock-out?

Door de pijnlijke nederlaag in de eigen Kuip lijkt Feyenoord in ieder geval voorlopig te zijn afgehaakt in de strijd om het kampioenschap. De achterstand van het team van trainer Giovanni van Bronckhorst op koploper Ajax en nummer twee PSV is al respectievelijk acht en vijf punten. De PSV'ers willen nog niet zeggen dat er geen rekening meer gehouden hoeft te worden met Feyenoord, maar stellen wel dat het nu wel érg lastig wordt voor de concurrent.

Het laatste woord is aan De Jong. "Het was een cruciale wedstrijd, het is echt lekker dat we in Rotterdam gewonnen hebben. Het was een heel belangrijke, maar ook professionele zege. We zijn nu nog volop in de titelrace. Laten we hopen dat de concurrentie de komende tijd nog punten gaat verspelen", besluit de aanvoerder van PSV.

Door: Koen Jans

[photo,95077,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen