Fraser: "Tikkeltje irritatie omdat je vindt dat je meer verdient"

Fraser: "Tikkeltje irritatie omdat je vindt dat je meer verdient"

17 januari 2016 – De spelers en technisch staf van ADO Den Haag zijn ervan overtuigd dat er meer had ingezeten in de thuiswedstrijd tegen Ajax. De Residentieclub ging zondag in het eigen Kyocera Stadion met 0-1 onderuit tegen de koploper in de Eredivisie."Het geeft een tikkeltje irritatie, omdat je vindt dat je meer verdient. Maar ik moet mijn spelers en staf een compliment maken, want we hebben er alles aan gedaan", aldus coach Henk Fraser in gesprek met Omroep West. De oefenmeester vond ADO goed beginnen, maar zag zijn ploeg gaandeweg de eerste helft de grip op het duel verliezen. Daarom deed Fraser enkele tactische omzettingen op het middenveld. "Daardoor kregen we iets meer grip. Dat hebben we in de tweede helft uit kunnen bouwen, waardoor we behoorlijk wat druk hebben kunnen houden."

Toch bleef het 0-1 voor Ajax. "Als het een beetje meezit, pak je hier een puntje. Ik vond dat we dat meer verdienden dan tegen PSV", vervolgt Fraser, doelend op het 2-2 gelijkspel tegen de landskampioen in de eerste speelronde van dit seizoen. Over de tegentreffer van Amin Younes, zegt Fraser: "Die had echt voorkomen kunnen worden. Zuiverloon laat zijn man vertrekken en Vito Wormgoor gaat in de fout doordat hij zijn rug naar de bal keert. Maar ik denk ook dat Tom Beugelsdijk meer had kunnen betekenen."

"Ik heb Younes niet zien aankomen. Dat reken ik mezelf wel aan", geeft Wormgoor toe. "Wat hij daarna deed, was klasse. De communicatie had bij ons misschien ook beter gemoeten." Beugelsdijk ging niet in op de schuldvraag ("dan moet ik die goal eerst terugzien"), maar vindt wel dat ADO meer verdiend had. "Ik denk echt dat we nog goede kansen hebben gehad en het ze goed lastig hebben gemaakt. Ik baal ervan, want ik weet dat er minimaal een punt in zat."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 26 februari 2020

  2. dinsdag 25 februari 2020