Sneijder en Donk boeken overwinning op laagvlieger

Jw
16 januari 2016, 20:03

Galatasaray heeft zaterdag het gat met Besiktas en Fenerbahçe verkleind. De titelkandidaat zegevierde in eigen huis op Sivasspor, de nummer vijftien van de Süper Lig. Wesley Sneijder en nieuweling Ryan Donk begonnen in de basis bij de grootmacht.

Selcuk Inan bracht Galatasaray al vroeg in de wedstrijd vanuit een penalty op voorsprong. Toen Sinan Gunus er tien minuten later al 2-0 van maakte, leek er niets aan de hand voor de thuisploeg. Toch maakte Sivasspor het nog even spannend. Voormalig FC Groningen-spits David Texeira, die deze maand een contract tekende bij de Turken, maakte twintig minuten voor tijd de aansluitingstreffer. Burak Yilmaz maakte vier minuten voor tijd uit een nieuwe strafschop voor Galatasaray een einde aan de spanning.

Besiktas en Fenerbahçe hebben nog wel altijd acht en zeven punten voorsprong op Sneijder en zijn ploeg. Bovendien hebben zij nog een wedstrijd tegoed dit weekend.