Hake geniet van niveau Twente, Ziyech en Gutiérrez

15 januari 2016, 22:44

"Op voorhand verklaart iedereen je voor gek als je zegt dat je met 4-0 van Heracles gaat winnen", waren de woorden die een duidelijk opgeluchte René Hake vrijdagavond sprak na de ruime zege op streekgenoot Heracles Almelo. De coach van FC Twente heeft genoten van het optreden van zijn ploeg.

"De uitslag is mooi, maar over de manier waarop deze tot stand gekomen is mogen we ook zeer content zijn", zei Hake voor de camera van FOX Sports na de klinkende derbywinst. "We hebben weinig weggegeven, het is lekker dat we een keer de nul houden. We hebben aangetoond dat we een hoog niveau kunnen halen met dit team, aan ons de taak om dit nu vol te houden."

Hakim Ziyech speelde weer een glansrol bij Twente. "Natuurlijk is hij belangrijk, dat is geen nieuws", aldus Hake, die de uitblinker wel zijn aanvoerderband ontnam wegens opmerkelijk kritische uitlatingen in de media. "Maar wij hebben van dichtbij gezien hoe hij het opgepakt heeft, hij doet gewoon normaal zijn ding. Dat tekent hem wel en dat is prettig voor ons, Dan kan hij het verschil maken in de wedstrijden."

Felipe Gutiérrez nam de band over van Ziyech en dat lijkt een opbloeiende werking te hebben op de Chileen. "Gelukkig wel, het geeft hem positieve energie. Hij pakt de verantwoordelijkheid heel goed op."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen