Captain Gutiérrez: "De mentaliteit is veranderd"

15 januari 2016, 22:33

De eerste wedstrijd van Felipe Gutiérrez als aanvoerder van FC Twente was meteen een zeer succesvolle. Met de Chileense middenvelder als captain legden de Tukkers vrijdagavond streekgenoot en rivaal Heracles Almelo met 4-0 over de knie in de eigen Grolsch Veste. "Het was zeer belangrijk om te winnen", aldus Gutiérrez.

"We zijn hier erg blij mee, het was een mooie wedstrijd", sprak Gutiérrez na afloop met een glimlach van oor tot oor tegenover FOX Sports. Omdat hij aanvoerder was, vindt de Chileen de zege extra mooi. "Het aanvoerderschap is belangrijk voor me. Ik heb het in de eerste maanden niet goed gedaan, dat wilde ik veranderen. Hier ga ik van genieten."

Het contrast tussen het Twente van voor de winterstop en het opgeleefde Twente van na de winterstop was enorm. "We hebben de mentaliteit veranderd. Ik weet niet precies waar dat vandaan komt. Het was de afgelopen zes maanden vaak heel slecht, maar in deze wedstrijd waren we negentig minuten goed. Op de training hebben we hard gewerkt om alles te verbeteren, het is mooi om te zien dat het op het veld lukt."

De wedstrijd had voor Gutiérrez wel een smetje, hij kreeg in de blessuretijd een zeer onnodige gele kaart voor shirtje trekken bij een 4-0 stand.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen